Våra produkter

Hjortronsylt (Cloudberry confiture) och hjortronmarmelad (Cloudberry marmalade)

Hjortronsylt kokad enligt ett gammalt traditionellt recept, helt utan tillsatser, är vår huvudprodukt tillsammans med vår hjortronmarmelad.

Vår hjortronsylt består bara av naturliga råvaror, inga förtjockningsmedel eller andra tillsatser. Eftersom hjortron i sig själva innehåller naturliga ”konserveringsmedel” så blir hållbarheten mycket god utan tillsats av andra kemikalier. Vi har 71 % hjortron i vår sylt, resten är socker som behövs för att förstärka smakerna i hjortronen och ge ytterligare konserveringseffekt till sylten.

Vår hjortronmarmelad innehåller även naturligt pektin från citrusfrukter för att ge en fastare konsistens. Den är särskilt avsedd som ett läckert tillbehör till ostbrickan. Vi har också en het hjortronmarmelad med enbärssmak. Ett kul och pikant tillbehör som också är avsett för ostbrickan.

Läs mer här om hur du kan skapa riktigt goda desserter och vad du kan göra mer med hjortronsylten.

Produktpaketeringar:

  • Hjortronsylt (Cloudberry confiture) 2,14 dl.
  • Hjortronsylt (Cloudberry confiture) 1,2 dl.
  • Hjortronmarmelad (Cloudberry marmalade) 1,2 dl.
  • Hjortronmarmelad med enbär och chili (Cloudberry juniper) 1,2 dl.

———

Åkerbärssylt (Arctic raspberry confiture på engelska)

Vi gör vår åkerbärssylt på samma sätt som hjortronsylten och med samma grundrecept som vår hjortronmarmelad. Vi tillsätter alltså lite pektin i sylten för att den ska få en lite fastare konsistens. Vi tycker att balansen då blir perfekt för att behålla så mycket av bärens naturliga smak som möjligt samtidigt som den inte blir för lös och rinnande.

Vi har 71 % åkerbär i vår sylt, resten är 29% socker som behövs för att förstärka smakerna i hjortronen och ge ytterligare konserveringseffekt till sylten. Pektinet utgör 0,2% av sockermängden.

Åkerbärssylten passar utmärkt som ett exklusivt och läckert tillbehör till ostbrickan, eller vad som helst där man vill ha en smak av något unikt gott och väldoftande.

Åkerbärssylt 1,2 dl.